Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor zowel recreatieve sporters als topsporters met acute en chronische blessures. Kortom; sporters van alle niveaus, die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo spoedig en optimaal mogelijk willen herstellen van letsel en/of blessure, met verlaagde kans op terugkerende klachten en hun sport zo spoedig mogelijk willen hervatten.
Sportfysiotherapie is tevens bedoeld voor mensen die na langere periode van verminderde activiteiten (weer) willen gaan sporten.

 

Waarvoor gaat u naar een sportfysiotherapeut?

Bij acute letsels (bij niet sporters) zoals bv. enkelkneuzingen, spierscheuren, knieverdraaiingen, verstuikingen, ontwrichtingen.
Bij chronische klachten zoals bv ontstekingen aan gewrichten/banden/pezen, jumpersknee, lage rugklachten, tennisarm.
Maar ook voor informatie ter voorkoming van klachten en preventieve behandelingen ter voorkoming van lestel.

 

Hoe behandelt de sportfysiotherapeut?

Allereerst vindt een intakegesprek en screening plaats om een volledig beeld te krijgen van uw klacht.
Met een uitgebalanceerd programma en door gerichte training gaat de sporter op een actieve manier zijn/haar eigen belastbaarheid verhogen. Met als doel de persoonlijke belastbaarheid weer terug te brengen naar het gewenste individuele niveau. Maar ook ter voorkoming van blessures in de toekomst. Preventie staat hierbij voorop.

 

Behandelingvormen zijn:

- revalidatietraining
- oefentherapie
- krachtraining (preventief/prestatiebevorderend)
- kracht- en duurtraining
- sportadviezen
- massage, fricties, Ultra Geluid en interferentie
- begeleiden en adviseren ten behoeve van trainingsopbouw en sporthervatting

Vellinga Adfysio begeleidt diverse individuele sporters en sportvereningingen zowel in de topsport als in de amateursport bij blessures, trainingsondersteuning en wedstrijdondersteuning.

Als fysiotherapeut, maar ook als sporters weten wij hoe belangrijk sport voor u en uw vereniging kan zijn en dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatietraject. Enerzijds afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent.

De sportfysiotherapeut behandelt volgens het Physical Rehabilation Trainingsprincipe.