Algemene fysiotherapie

Als je niet goed kunt bewegen. Als je niet durft te bewegen. Als je meer moet bewegen. Als je moeite hebt met bewegen. De fysiotherapeut is er voor iedereen.

Fysiotherapie richt zich op het bewegend functioneren van de mens. De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, zodat het dagelijks leven zo goed mogelijk kan worden voortgezet.


Rechtstreeks naar de fysiotherapeut

U kunt zonder zonder verwijzing van uw huisarts naar de fysiotherapie. Met deze Directe Toegangelijkheid Fysiotherapeuten (DTF) kunt u voor behandeling rechtstreeks naar uw fysiotherapeut. Informeer altijd wel even bij uw verzekering. De fysiotherapeut zal uw huisarts wel blijven informeren, tenzij u aan geeft dat u dat niet wenst.
Indien u voor behandeling rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat, voert deze eerst een screening uit. Er wordt vastgesteld of u bij de fysiotherapeut aan het goede adres bent. Zo niet, kan de fysiotherapeut u verwijzen naar uw huisarts of een specialist.


Hoe behandelt de fysiotherapeut?
De behandeling van een fysiotherapeut richt zich op het herstel van uw klachten. Daarnaast besteden we veel aandacht aan preventie met bijvoorbeeld met bewegings- en houdingsadvies, oefentherapie en gezondheidsvoorlichting.
Afhankelijk van de situatie en het doel vindt de behandeling plaats in de behandelkamer of in de oefenzaal. Bij geringe lichamelijke mobiliteit komen wij ook bij u aan huis.


Behandelvormen bij fysiotherapie
Er zijn verschillende behandelvormen, zoals oefentherapie, massagetechnieken en fysiotechnieken. Oefentherapie is vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling, met als doel: het beïnvloeden van de beweging van gewrichten en het verbeteren van spierkracht, houding, coördinatie, evenwicht en stabiliteit.


Door gerichte begeleiding wordt u geleerd voldoende en verantwoord te bewegen. Belangrijk is, dat u zich ervan bewust wordt wat voor u de beste manier van bewegen is. Dat u vertrouwen in uw lichaam krijgt om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Een gezonde leefwijze en actieve inzet tijdens de behandeling dragen bij aan het herstel van uw klachten.