Ook in onze praktijk kunt u terecht voor Orofaciale fysiotherapie, een behandelvorm gericht op kaakklachten, hoofd/halsklachten, oorsuizen (tinnitus), hoofdpijn etc. Kortom: alles in het hoofd/halsgebied. Jurjen Ament, orofaciaal fysiotherapeut en praktijkhouder FYNN Fysio, is op vrijdagochtend werkzaam bij Vellinga Adfysio.

Wilt u een afspraak maken dan kunt u bellen of mailen met FYNN Fysio: telefoon: 058 - 2801525, info@fynnfysio.nl.

Klemmen, knarsen, nagelbijten, lipbijten, wangbijten, kauwgom kauwen, penbijten of tongpersen tegen tanden of gehemelte kunnen een overbelasting van de kauwspieren veroorzaken. Ook kan stress een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van overbelasting van de kauwspieren.

Uw kaakproblemen kunnen echter ook te maken hebben met problemen vanuit het kaakgewricht. Het kaakgewricht bevat een kraakbeenschijf (discus) die verschoven kan zijn (waardoor er geluiden ontstaan) die het gewricht doet blokkeren. Dit kan leiden tot een beperkte mondopening.

Kaakproblemen kunnen het gevolg zijn van gebitsproblemen. De tanden en kiezen kunnen slijten door tandenknarsen, maar er kan ook gewoon sprake zijn van kiespijn. Tandheelkundige behandelingen kunnen soms een aanleiding zijn van kaakklachten.