CompressieZorg is opgezet door Ina Sissingh en bestaat uit een aantal consulenten therapeutisch elastische kousen werkzaam in de regio Groningen, Friesland en Drenthe.
Ina meet al ruim 20 jaar therapeutische elastische kousen aan en begeleid patiënten hierbij in ziekenhuizen, verpleeghuizen, praktijken voor huid- en fysiotherapie en tijdens spreekuren.
Zodoende kunt u haar ook tegenkomen in de praktijk van Vellinga Adfysio.
Daarnaast is ook Martin Stins werkzaam voor CompressieZorg in de regio Friesland.

Ina Sissingh is geschoold in het aanmeten van CircAid producten en JoviPak.
Tevens kunt u bij haar terecht voor het aanmeten van thoraxdrukhemden.
Voor de patiëntenvereniging NLNet
is zij regiocoördinator voor de provincie Groningen.

Therapeutisch elastische kousen worden voorgeschreven door huisartsen of specialisten en dat is niet voor niets. Een kous is een therapeutisch hulpmiddel dat bij verkeerd aanmeten of gebruik averechts kan werken. Er zijn verschillende soorten kousen die, net als bij medicijnen, gebruikt moeten worden bij verschillende indicaties. Therapeutische elastische kousen (TEK) worden gebreid met een bepaalde druk die naar boven toe afloopt.
Er zijn verschillende drukwaarden. Het is altijd nodig om de TEK aan te laten meten, ook als die al jaren wordt gebruikt. Mensen veranderen, worden dikker of dunner, gaan meer sporten, dus meer spierweefsel of worden kleiner. Als een TEK niet goed past is de werking nihil, sterker nog, de TEK kan de problemen verergeren.

Voor meer informatie over verschillende soorten therapeutisch elastische kousen, drukwaarden en indicaties kunt u kijken op www.compressiezorg.nl  

Contact:

Wilt u meer informatie of een afspraak maken met CompressieZorg?

Dan kunt u bellen met: 050-7001999 (maandag t/m vrijdag van 9-12 uur) Of een mail sturen naar info@compressiezorg.nl